Investeren in nachtvorstventilator nu extra interessant

ZIBO-Nachtvorstventilator-705x705

Subsidiemogelijkheden tot 75 procent

BORGER – Dankzij het Europese Economische coronacrisis Herstelfonds verhoogt het Ministerie van LNV de subsidies op duurzame landbouwinvesteringen naar een ongekend hoog percentage van 60 procent. Voor jonge fruittelers (tot 40 jaar) is dit percentage zelfs 75 procent. De ZIBO nachtvorstventilator voldoet aan de subsidievoorwaarden in categorie D: investeringen in machines, installaties en apparatuur die bijdragen aan klimaatmitigatie en klimaatadaptatie.

Nachtvorst betekent voor fruittelers een jaarlijks terugkerende zorg. Traditioneel kiezen telers ervoor om hun gewas te beregenen en daarmee vorstschade te voorkomen. Buiten de kosten voor beregenen is de kans op uitspoeling van meststoffen en meer ziektedruk eveneens een nadeel van deze techniek. Met de imposante ZIBO axiaal-ventilator kan een oppervlakte van drie hectare effectief tegen vorst worden beschermd.

De ZIBO Nachtvorstventilator is robuust gebouwd, heeft een diameter van Ø2 meter en reikt tot 10 meter hoogte. De luchttemperatuur is op deze hoogte warmer. Door de warmere lucht schuin naar beneden te blazen wordt de koude aan de grond verdreven en vermengd. De ventilator draait 360 graden om zijn as en kan hierdoor rondom een oppervlak van drie hectare beschermen tegen vorst.

Toekenning met puntensysteem

De aanvraagperiode loopt via mijn RVO van 6 december 2021 tot en met 14 februari 2022. Met een puntensysteem beoordeelt RVO of de aanvrager in aanmerking komt voor subsidie. Wanneer er overtekening plaatsvindt van het budget zullen de aanvragen met het laagste aantal punten niet gehonoreerd worden.

De investeringslijst voor subsidie ten behoeve van groen economisch herstel kun je via onderstaande button downloaden.

Meer informatie: Zinger Mechanisatie B.V., tel. +31 (0)599 23 44 18

ZIBO-Nachtvorstventilator-705x705