ZIBO schoffelmachines nu ook leverbaar met camera gestuurde SideShift van Wifo en Doorgrond

SB3201-sideshift-2.jpg-afb.08-2-1030x594

Bundeling van expertise in schoffeltechniek

BORGER – Mechanische onkruidbestrijding maakt onlosmakelijk onderdeel uit van het gereedschapspalet van de moderne akkerbouwer en loonwerker.
Een aflopend gewasbeschermingsmiddelenpakket en beperkt beschikbare arbeidskrachten enerzijds en de inzet van smart farming technieken anderzijds geven mechanische onkruidbestrijding een boost. 

Als toonaangevende fabrikanten van schoffeltechniek hun krachten bundelen wordt deze ontwikkeling verder aangejaagd. Met de inzet van Smart SideShift met camerabesturing geven Zinger Mechanisatie, Wifo en Doorgrond het goede voorbeeld.

Wifo en ZIBO zijn vertrouwde merken in de akkerbouwmechanisatie. Beide merken hebben hun sporen ruimschoots verdiend met de productie van o.a. schoffelmachines en kistenkantelaars. De samenwerking met Doorgrond, specialist in slimme techniek in de agrarische sector en Wifo maakt dat ZIBO haar schoffelmachines nog nauwkeuriger kan laten werken. De ontwikkelde Smart SideShift van Wifo en Doorgrond resulteren in meerdere voordelen voor de teler: gebruiksgemak, tijdwinst, minder verlies aan product en derhalve een hoger rendement. 

De ZIBO Smart Sideshift is zowel voor als achterop de trekker te gebruiken en kan worden voorzien van steunwielen voor extra stabiliteit. Dankzij de camerabesturing kan de schoffelmachine een slag van maximaal 30 centimeter maken. Daarmee wordt feilloos en accuraat geanticipeerd op iedere variatie in de rijcultuur.

ZIBO Smart SideShift schoffelmachine met camerabesturing 

  • Cameragestuurde SideShift voor het feilloos schoffelen van rijculturen, zoals maïs, bieten en uien
  • Nauwkeurig schoffelen bij hoge snelheden tot 20 km/u
  • Standaard met dragende dieptewielen voor spoorbreedte van 1.5 m – 2.25 m (optioneel tot 3,20m)
  • Sideshift bereik 300 mm
  • Lineaire verschuiving over hard verchroomde assen
  • Uitgevoerd met camera met hoge resolutie en kleurherkenning
  • 3-punt aankoppeling: Cat. 2 en 3 (machinekant)
  • Vaste vanghaken (Cat. 2 of 3) met automatische veiligheidsvergrendeling (werktuigkant)
  • Inclusief slangen en snelkoppelingen
  • Geschikt in combinatie met elk type schoffel

ZIBO Smart SideShift kan op alle ZIBO schoffelmachines worden toegepast (werkbreedtes: 3, 6 of 9 meter). Aanpassingen op de uitvoering zijn op aanvraag leverbaar.

‘Smart’ schoffelmachines zijn verkrijgbaar bij Doorgrond en ZIBO, waarbij de specialisten van Doorgrond voor de technische ondersteuning zorgdragen.

Meer informatie: 

Zinger Mechanisatie B.V., tel. +31 (0)599 23 44 18  [email protected]

SB3201-sideshift-2.jpg-afb.08-2-1030x594